WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, desetu godinu za redom organizira *Sat za planet Zemlju <http://croatia.panda.org/sat_za_planet_zemlju/> (Earth Hour) <http://www.earthhour.org/>*

Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

I Hrvatska je jedna od zemalja uključenih – lani smo ugasili svjetla u *56 gradova*: zagrebačka katedrala, dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonule u mrak.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako u subotu 19. ožujka, od 20:30 sati, i Dubrovnik se pridružuje ovoj hvalevrijednoj akciji.

*Pozivamo Vas da ugasite svoj dom, poslovne objekte, i da zajedno sa svim stanovnicima svijeta obilježite Sat za planet Zemlju, u subotu, 19. ožujka, u 20:30 sati! ***

Written by HPD Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)