HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO DUBROVNIK obilježilo je svoj veliki jubilej 95.godina postojanja (1928-2023) uz Tradicionalni Uspon na Sniježnicu za blagdan Svetog Stjepana u utorak 26.prosinca 2023.

Prvi izlet društva održao se daleke 1928 godine upravo na blagdan Svetog Stjepana, Tada su planinari stigli do Mihanića svima dragim ćirom – vlakom da bi nastavili pješačenje do vrha Sv.Ilije koje je tada trajalo 4 sata.

Prava je šteta da se danas Sniježnica pohodi većinom iz Kune Konavoske i da se manje pohodi  staza Mihanići – Kuna Konavoska koja je zasigurno jedna od najljepših pješačkih staza na našem području.

Staza je očišćena, markirana sa predivnim pogledom na Konavosko polje, otoke Mrkan, Bobaru, Supetar itd.

Na Tradicionalnom usponu 26.12.2023  sudjelovalo je 58 planinara koji su se okupili u Mihanićima i  po magli popeli do samoga vrha Sveti Ilija (1234m n/v).

Nakon sretnog povratka u Kunu Konavosku u Planinarskoj kući Škola Kuna konavoska  pripremljen je  topli čaj, grah sa kobasicama i domaći kruh na opće odušeljene svih sudionika uspona.

Svim svojim članovima, planinarima u planinarskim društvima kao i pučanstvu Dubrovačko neretvanske županije Sretnu Novu 2024 godinu žele iz HPD DUBROVNIK

Upravni odbor

Written by HPD Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)