Dana 16.12.2021. Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju kojom je 2022.godina proglašena Medjunarodnom godinom održivog razvoja planina.

To je prilika da se skrene pozornost šire javnosti na brojne izazove povezane s očuvanjem planinskih ekosustava. Proglašenje Medjunarodnegodine održivog razvoja planina 2022.ne samo da naglašava potrebu za poduzimanjem mjera neophodnih za opstanak globalnog ekosustava, već takodjer pruža čvrstu osnovu za daljnji angažman na očuvanju i održivom razvoju planina koje imaju globalni značaj za budućnost čovječanstva. Sažetak rezolucije A/76/l.28 o proglašenju Medjunarodne godine održivog razvoja planina dostupan je na službenoj web stranici UN.Kod planiranja svojih aktivnosti HPD DUBROVNIK u 2022 je uvrstio sudjelovanje u Danima hrvatskih planinara u Vrgorcu i Vrgoračkom gorju 27-29.05., kao i Tradicionalne Uspone na Strinćjeru 12.11. i Blagdan Sv.Stjepana 26.12.na Sniježnicu.Pješaćenje Onofrijevim vodovodom prigodom Svjetskog dana voda održat će se u subotu 26.03. Nažalost naš vrijedni i dugogodišnji član gospar Nikša Violić je nedavno preminuo, pa će već planirana vodstva izleta gospara Nikša preuzeti netko drugi od naših članova na sastanku društva koje se održava četvrtkom u 19 sati.HPD Dubrovnik je član Dubrovačkog saveza sportova, Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnik i  Zajednice tehničke kulture Županije dubrovačko-neretvanske, te Saveza planinarskih društava Županije Dubrovačko-neretvanske.Molimo članove zainteresirane za aktivnosti u navedenim tijelima i radu društva  da se jave Izvršnom odboru društva.


Prikupljanje članarina za 2022.godinu je u tijeku. Uplate se obavljaju na IBAN HR6124070001169000178 sa naznakom: Članarina 2022. Iznos članarine za djecu,studente i umirovljenike je 50kn, ostali 100knSredstva od članskih markica koriste se za plaćanje zajedničke police osiguranja za nesretni slučaj pri planinarenju ( za smrt i trajni invaliditet) za potporu obnovi planinarskih domova, kuća i skloništa, te za stručne akcije organizirane u komisija HPS-a.Sa plaćenom članarinom članovi ostvaruju brojne povlastice: popust u cijeni noćenja u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i dijelu BIH, popusti u cijenama ulaznica u hrvatskim nacionalnim parkovima (Risnjak, Sjeverni Velebit, Paklenica), popusti u trgovinama planinarske opreme i dr.

Written by HPD Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)